Waarin onderscheidt McGuire zich van andere stottertherapieën en logopedie?

- Uitgebreid wereldwijd supportnetwerk bestaande uit onder andere een persoonlijke coach, regionale supportgroepen, opfrisdagen, online ondersteuning en de mogelijkheid om levenslang onbeperkt deel te nemen aan herhalingscursussen wereldwijd.

- Veel stottertherapieën hebben vloeiendheid als doel. Het gevolg is dat je vlak na zo’n therapie vloeiend bent, maar vervolgens vrijwel altijd weer terugvalt in je oude manier van spreken. Het McGuire-programma biedt echter een langetermijnoplossing door zich te richten op het wél haalbare doel ‘welbespraaktheid’.

- Gratis en vrijblijvend tot en met de tweede cursusdag. Wanneer je op de vrijdagmiddag besluit om toch niet door te gaan met de cursus, wordt het volledige cursusbedrag teruggestort op je rekening.

- Meer dan alleen een stottertherapie! Naast het aanleren van adem- en spreektechnieken werk je aan je assertiviteit, zelfacceptatie en eigen verantwoordelijkheid. Ook leer je om te gaan met je spreekangst.

- Het programma wordt uitsluitend gerund door mensen die zelf ook McGuire-cursussen hebben gevolgd en zich nu inzetten uit enthousiasme voor het programma: door én voor mensen die stotteren.

- Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid om zich op kosten van het programma op te laten leiden tot coach en/of cursusinstructeur.